Cafe at Lewers

The Brief

I had the pleasure of working with the Cafe at Lewers, situated within the beautiful gardens of the Penrith Regional Gallery in order to revisit their branding. The cafe required a gradual brand refresh that reflected the laid back atmosphere of the cafe while referencing the surrounding gardens and historical architecture. This project was an interesting challenge as the end goal was to create a visual identity that would sit comfortably alongside the gallery’s pre-existing branding while still being able to have a personality of its own. While sipping on a coffee at the cafe, the architecture of the Lewers House located on site is very apparent, we realised it was important the main logo referenced this.

The Process

From the beginning, a subtle colour palette of muted blues and a pop of yellow had already been established. It was clear that a hand drawn approach was required for the main logo to compliment these tones. It took a few iterations but it was crucial we hit the nail on the head with the main illustration.

From this, three logo marks were created to be used across multiple medias within the brand including print, digital and social media. Considering the detail in the main logo it was important to create variations that could be utilised and yet still recognised across all media such as social media platforms and email signatures where detail would be lost.

three-logo-example2.png
blogpost-gif-5.gif

The Results

I think the results accurately answer the brief. The collateral is fun, organic and makes a clear reference to the Lewers House situated in the garden. As a local when you think of the cafe’s surroundings this building and the accompanying garden quickly come to mind.

The final collateral included a collection of logos, business cards, social media icons and signage. For a closer look at the final result, take a look at my portfolio page here or take a peak at a few snaps of the cafe below (look at all that FOOD).